Best Joomla Template by Web Design

Konference om narkotika

 

Hotel Scandic i Sydhavnen 02.12.2015
Undertegnede deltog i "Konference om narkotika, aspekter ved en krinalisering/
afkriminalisering" i Hotel Scandic i Sydhavnen 02.12.2015, som var arrangeret af Rådet for socialt udsatte.

Der blev mest talt om cannabis, og ikke så meget om narkotika, hvilket passede mig godt da det jo er mit felt.

Da jeg først kom ved jeg ikke hvem alle deltagerne var, og der var flere oplægsholdere blandt andet Bengt Svensson, professor emeritus ved Malmö Högskola, Emil Kiørboe, fuldmægtig, Institut for Menneskerettigheder og Kim Møller fra Aarhus universitet.

 

Jeg fornemmede at der var en stor repræsentation af behandlere på cannabisområdet. Det står tydeligt at mange af dem har et levebrød på at der er et forbud, så de kan behandle "hashmisbrugerne".

I panelet var overlæge Peter Ege, personligt synes jeg han sagde nogle rigtigt gode ting. Han var klar og velargumenteret hele igennem. Han svarede fint på udsagn fra folk i behandlingssystemet som er betalt for at snakke imod cannabis. Jeg må indrømme at jeg er lidt træt af når man snakker fri cannabis med de professionelle, skal der hele tiden en masse forbehold ind, istedet for man en gang for alle siger: FRIGIV DET SÅ!

I pausen fik jeg mig en snak med formanden for Rådet for socialt udsatte, Jan Sjursen, som de fleste kender fra da han var formand for det Kristelig Folkeparti. Han anerkendte at jeg går 100 procent ind for fri cannabis, hverken mere eller mindre, og uden omsvøb af nogen art.

 

Et oplæg der virkeligt var interessant var den portugiske Rita Faria, lektor i kriminologi ved Det Juridiske Fakultet ved Universidade do Porto, som fortalte om de mange fordele der var ved at hendes land har afkriminaliseret cannabis.

Den mest interessante synes jeg var Mads Fuglede, cand. mag. i historie og filosofi og USA kommentator. Han fortalte om hvordan cannabis bliver mere og mere frit i USA, og "War on drugs" er ved at stoppe langt om længe. Det var rigtigt interessant. Han viste nogle grafer over hvor meget marijuana der kommer fra Mexico som en kæmpe stor cirkel. Der var også nogle cirkler som var meget mindre, det var fra Kokain om Methamfetamin. Han fortalte at brugen af cannabis er enormt udbredt i USA. Flere steder i USA snakker man nu om hvor dårligt alkohol er i modsætning til cannabis. For år tilbage var det utænkeligt at de snakkede sådan. Han fortalte også at stemningen var vendt betydeligt over there. Det er nu sturerent at snakke om cannabis, måske lige med undtagelse af sydstaterne hvor man stadig er gammeldags, men urten nydes også down south. og i rigt mål.

Der var et spørgsmål fra en behandler der skrækslagent spurgte om hvordan det så var med behandlingen og udsigterne for behandlerne. Det kunne der ikke svares på endnu, fordi der manglede data fra de amerikanske stater hvor det var frit.

For mig stod det tydeligt at med USA som forbillede skal man slutte med at omtale cannabisnydere som "hashmisbrugere" men heller kalade dem "hashbrugere" eller "cannabisnydere" et navn som jeg personligt foretrækker. Man kom ikke så meget ind på emnet medicinsk cannabis, hvilket jeg synes var lidt ærgeligt.

 

En tanke slog mig mod slutningen at istedet for at der skal være "hashbehandlere" bør man hellere lave nogle stillinger som "Cannabiskonsulenter" der kan vejlede folk i god og korrekt brug af cannabis, når det nu er her så meget som det er.

Det hele sluttede ved at Jan Sjursen rundede arrangementet af og takkede for god ro og orden.

Alt i alt synes jeg det var et godt arrangemnet, og det er ret banebrydende at rådet arrangere dette, det tyder på at noget går i den rigtige retning, som jo er en total frigivelse af cannabis.

Klaus Trier Tuxen/Hampepartiet