Et par ord om folketingsvalget 2022

Der er åbenbart få partier der synes at spørgsmålet om fri cannabis er vigtigt til dette folketingsvalg. De mener ikke at over 50 års fejlslagen forbuds poltik er værd at diskutere. Især ikke efter det står klart at et flertal af danskerne ønsker en frigivelse (54 procent gerne vil legalisere cannabis, der er 28 procent imod, 18 procent ved ikke). Nabolandet Tyskland slipper snart grebet, det kan da vel ikke undgå at gøre indtryk, på selv de mest forstenede modstandere. Jeg opfordrer alle, uanset deres politiske ståsted, til at stemme på et parti der er cannabis positive. Jeg synes det er et vigtigt spørgsmål, og jeg har tænkt mig at stemme efter det. Jeg selv kan vælge mellem Alternativet eller Enhedslisten. Det er ikke fordi jeg ubetinget er enig i alt de siger, men de er efter min mening de to eneste partier der tager fri cannabis virkeligt alvorligt.

Alternativet skal have en stor ros for at have lavet en valgplakat med et hampeblad og budskabet “Legaliser”. Desuden synes jeg at Torsten Gejl har gjort det rigtigt godt de år han har været i Folketinget.

I midten er der Moderaterne. Deres leder Lars Løkke udtalte at partiet hverken er for eller imod. Men læser man udtalelser fra andre partimedlemmer, ser man at de overvejende er cannabis positive.

Til højre er der Nye Borgerlige hvis leder Pernille Vermund har udtalt at man er åben overfor et forsøg med en frigivelse. Liberal Alliance har længe været for en frigivelse, og det samme har de Radikale. Danmarks Demokraterne skulle også være positive. Hvorledes partiet De frie grønne forholder sig ved jeg ikke, men mon ikke de er cannabispositive med det navn?

Så kommer modstanderne. Mor Mette udtaler at fri cannabis ALDRIG bliver en del af Socialdemokratiets politik. Det er bare lidt svært at tro på fordi flere og flere socialkammerater går ind for en frigivelse, heriblandt hele gruppen på Københavns rådhus.

En fra De konservative udtalte at man bør fordoble straffen for salg af cannabis. Medcinsk cannabis skal heller ikke godkendes, med mindre en eller anden læge siger god for det. Cannabisnydere skal bare forfølges og straffes. Ironisk nok kalder mange folk dem for “Konservastive”. De har selv ret til at drikke alkohol. Det er ikke for at være dommer over dem, for min skyld kan de drikke lige så meget de vil, men jeg fatter ikke hvorfor de så skal forfølge os cannabisnydere? Det er ikke meget de har lært, må man sige.

Der har aldrig nogen sinde før været så mange folketingspartier der er for. Men disse er imord: Venstre, Konservative, Danske Folkeparti og Kristen Demokraterne. Derfor ville jeg ikke stemme på dem, hvis jeg var dig. Men du er dig, jeg er mig, og du bestemmer selv hvor du sætter dit kryds, om du overhovedet gider stemme eller om du slet og ret brænder dit valgkort. Men man skal ihvertfald ikke bestemme over os cannabisnydere mere. Det håber jeg vil ændre sig efter det her valg.

Med grøn hilsen Klaus Trier Tuxen/Hampepartiet

Skriv et svar