Global marijuana march i København #12

2010 Mahatma Tuxen

08.05.2010: Marijuana March i København.

Den blev ledet af den store spirituelle vejviser Mahatma Tuxen (alias Klaus Trier Tuxen).

Vi viste solidaritet med folk som er fængslede for cannabis, eller sågar har fået dødsstraf for det i Malaysia og Indonesien.

Der blev blandt andet fortalt om den australske dame Schap-elle Corby, der havde fået 20 år i fængsel for skunk i Bali.

Ved Canadas ambasade fortale vi om den canadiske statsborger Marc Emery som er indespærret på ubestemt tid i USA.

Det var fantastisk at høre så mange råbe: “Free Marc Emery”.

Han skulle være løsladt mandag den 10 maj, men det blev han bare ikke, han var stadig fængslet.

Ekstra Bladet skrev dette: “Canada udleverer Hampefrøsælg-er til USA. Flere tusind mennesker deltog lørdag i Marijuana Marchen i København, en demonstration for fri hash.

Her blev der blandt andet demonstreret mod, at flere lande har dødsstraf for besiddelse af hash, samt at blandt andet Canada udleverer egne borgere til USA for at sælge Hampefrø”. (www.ekstrabladet.tv/nationentv. 11.05.2010).

På hele udturen var der musik af Young Blood Sound System.

Da vi kom til Rådhuspladsen var der rejst en Coffe Shop der hed “Frankes Joint”. (Se: Forslag om legale cannabis udsalgs-steder i København).

Det var (desværre) ikke en rigtig, men en model for at vise at det snart bliver virkelighed.

På Rådhuspladen ledede den spirituelle vejviser Mahatma Tuxen en stor fælles meditation hvor vi skulle visualisere en verdensomspændende frigivelse af cannabis.

Men det er ikke sandt, det er kun en lille del af det.

Vi har er et politisk budskab, der handler om fri cannabis.

Her er et eksempel: DR skrev at der var march for en masse “hashglade” mennesker, men så skrev de at for syge var det mere alvorligt. (www.dr.dk. 08.05.2010).

Mahatmaen opfordrede alle til at lukke øjnene og sammen visua-
liserede at der ville komme fri cannabis.

Alle lukkede øjne og sendte cannabispositive tanker ud i uni-
verset.

Mahatmaen holdt også en spirituel tale.

Så holdt Københavns socialborgmester Mikkel Warming (Ø) en tale.

Han holdt som altid fast ved at cannabis skal legaliseres, og han høstede selvfølgelig et velfortjent bifald.

Klokken tyve minutter over fire var der “Smoke in”.

På Rådhuspladsen var der musik af musikerne Chin Uno, Pede Gøbb, Snedige Snyder og Frank og Voodoom.

Omkring 17.30 gik vi tilbage til fristaden Christiania, hvor der var After Party med musik af Stig Møller, Peter Ingeman og Grev Lyhne.

Senere spillede Voodoom igen, og til sidst Pharfar. (www.hampepartiet.dk).

Årets Global Marijuana March var meget i medierne dette år. For første gang oplevede vi at blive nævnt før marchen, det gør medierne kun sjældent.

Der blev ikke nævnt så meget om marchen, efter den havde fundet sted.

Ekstra Bladet havde dog følgende overskrift efter marchen: “Socialborgmester marcherer for fri hash”. (www.ekstrabladet.dk. 07.05.-2010).

I en anden artikel spørges der om folk tør ryge til Marijuana Marchen, især når man kan få 2000 kr i bøde? (www.ekstra-bladet.dk. 07.05.2010).

Her er det Jyllands Posten dagen før marchen.

Vicepolitikommissær Flemming Steen Munch udtaler: “Vi har tænkt os at være fleksible. Den march er tænkt som en provokation, og vi vil ikke tage handsken op. Der er bedre måder at håndtere hashproblematikken end at ende i et kæmpe slagsmål på Rådhuspladsen”.

Frank Hedegaard (SF) som er medlem Københavns borgerrepræsentation, mener at retssikkerheden ryger, når politiet handler efter forgodtbefindende i stedet for at behandle alle folk ens.

Han udtaler: “Det er total signalforvirring, at man med den ene hånd anholder folk, der er i besiddelse af den mindste smule hash, men vender det blinde øje til en masse folk, der ryger sammen.

Jeg mener, at man bør afkriminalisere hash, men når politiet vælger deres strategi, er det et problem, at de ikke forvalter den ensartet.

Retssikkerheden skal være ens, hvad enten man bor på Chris-tiania eller står på Rådhuspladsen – politiet kan ikke bare hand-le efter, om de frygter problemer eller ej”.

Hampepartiets formand Klaus Trier Tuxen udtaler: “Vi synes også nultolerancen i fristaden er fjollet – men det er politikernes skyld, og vores forhold til politiet er godt.

Vi propaganderer ikke for at andre skal ryge. Vi vil bare gerne vise, at vi gerne vil nyde det selv under eget ansvar. Vi har ikke tænkt os at provokere”. (www.jp.dk. 07.05.2010).

Skriv et svar