Global marijuana march i København #16

Christian den 4

Part 1

2014

Part to

2014

Klaus Riskær Pedersen

Dan Rachlins tale

Rikke Jakobseb ved Usundhedsministeriet

03.05.2014: Global Marijuana March 2014.

Det var arrangeret af Fri Hash Bevægelsen, Hampepartiet, Den Grønne Revolution og IDIOTIET.

Temaet var at cannabis er blevet totalt frit i de to stater Colorado og washington og tilladt som medicin i 20 andre amerikanske stater.

Desuden har regeringsbyen Washington afkriminaliseret det og sat bødestraffen betydeligt ned. Det er også blevet helt frit i det sydamerikanske land Uruguay.

Det hele blev åbnet af skuespiller Britta Lillesøe som kunne mærke Christian den fjerdes ånd.

Det var Kong Christian den fjerde (1577-1648) alias Klaus Trier Tuxen fra Hampepartiet.

Så var der en tale af gøgleren Grev Lyhne.

Bagefter kom cannabisolie eksperten PJ Engberg.

agefter var der musik af DJ Simba Kulala. Der er lagt op til en forrygende og skæv byvandring.

Det første stop var “den obligatoriske rygepause” på Knippelsbro.

Her var der en tale af finansmanden Klaus Riskjær Pedersen og DJ og TV væt Dan Rachlin.

Andet stop var Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i Holbergsgade, også kaldet “Usundhedsministeriet”.

Her var der en tale af Rikke Jakobsen fra Medicinsk Cannabis Forening Danmark.

Hun fik selskab af Simonetta Tiozzo der fortalte om hvordan det er at være syg og bruge cannabis som medicin.

Så kom Frank Hedegaard fra SF, og sagde et par ord om cannabis som medicin.

Derefter gik vi til Rosenborg slot for at ryge en fed på Kong Christian den fjerde, som i 1629 befalede ved lov at der skulle dyrkes meget hamp.

Det er rimeligt paradoksalt i forhold til idag hvor det er ulovligt.

Den færøske frihedshelt “Nol øya pot” sagde lidt om hvordan forholdende på Føræerne, som jo er en del af rigsfællesskabet.

Figuren var Arnfinn Birtunisom er formand for det færøske Hampapartiet (420 Hampafolk).

Så gik vi videre og på vejen var vi tæt på det sted på det gamle (og nu sløjfede) Østervold, hvor der har stået hamperebslagere indtil 1905.

På flere gamle fotos og raderinger fra den tid kan man se hamperebslageren der går op og ned af “skubbanen”, og laver sit hampereb.

Sidste stop var den amerikanske ambassade på Østerbro.

Her sagde poeten Gordon Flink et par venlige, men også lidt barske ord til USA.

Så kom borgerrettighedsforkæmperen Ulrik Kohl fra Enhedslisten (Ø) på Københavns rådhus.

Så gik vi tilbage til fristaden Christiania. Den sidste taler var Nicolai Oster fra Liberal Alliances Ungdom (LAU) som sagde et par borgerlige ord imod forbudet på Knippelsbro.

Så gik vi tilbage til fristaden Christiania.

Der var Afterparty på Månefiskeren, med musik af Fru Lauersens Husorkester fra Thylejren, og flere andre bands.

Her er lidt genfortalt fra en avis der skrev om begivenheden:

Finansmanden Klaus Riskær Pedersen bakkede op om fri cannabis.

Mere end 7000 mennesker vandrede lørdag eftermiddag gennem København i anledning af Global Marihuana March.

En hær af af feststemte mennesker marcherede i anledning af Global Marihuana March i forårssolen.

De gjorde et stop på Knippelsbro.

Her trådte finansmanden Klaus Riskær Pedersen som den første op på talerstolen.

Han sagde: “Det her er vores hampetramp. Vores march. Det er kampen for fri cannabis. Det er kampen mod de hårde stoffer. Det er kampen for et kontrolleret økonomisk system, hvor vi kan recirkulere avancerne fra undergrunden op til overgrunden og ind til de unge mennesker, der har behov for dem, indtil de kommer på ret køl. Tak kære venner. Hav en god fest”.

Til sidst tændte han en ganske ordinær cigaret, og sagde: “Det er ikke et spørgsmål om, hvad jeg ryger, det er et spørgsmål, om at jeg støtter det, jeg tror på”.

Paraden satte langsomt i gear igen.

Selvom det ikke er første gang, Klaus Riskær Pedersen er blev-et set eller sat i forbindelse med den forbudte urt, er det første gang, han er blevet inviteret til at tale ved begivenheden.

Og han tøvede ikke med at sige ja, til trods for sit ry som hård, kompromisløs finansmand.

Han udtalte følgende: “Jeg har altid støttet Christiania. Og der var ikke nogen, der buhede eller fløjtede. Ikke så vidt, jeg kunne høre i hvert fald”. (www.herognu.com/nyheder/nyheder/Riskar-bakkede-op-om-fri-Cannabis-/).

05.05.2014: Her er lidt fra Politiken: “Også i dag, hvor Fri Hash Bevægelsen, Hampepartiet og Den Grønne Revolution har inviteret til international Global Marijuana March synes rygterne om Christianias død stærkt overdrevne.

Marchen gennem København foregår under ledelse af kong Christian IV, som i virkeligheden hedder Klaus Trier Tuxen. Han er fra Hampepartiet og iført en vinrød dragt, der kunne minde om et julemandskostume. Ifølge ham er der tilmeldt 117 byer fra 31 lande, og det er 16. gang, de skal gå gennem Københavns gader. Første gang var i 1999, og de vil blive ved, fordi de er trætte af, at hundredetusinder af danskere bliver kriminaliseret for at nyde og bruge cannabis rekreativt og medicinsk.

De har lovet en skæv og forrygende byvandring, og her klokken 13.00 varmer omkring 3.000 mennesker op med DJ Simba Kulala, skuespilleren Britta Lillesøe fra Christianias Kulturfore-ning og PJ Engberg, som ifølge arrangørerne er specialist i cannabisolie og i ryggen har fire skruer og et metalkors, som gør livet ondt og anstrengende for ham, hvis han ikke får lov til at ryge hash og tage sin cannabisolie”.

PJ Engberg udtaler dette: “Der er ifølge mine oplysninger 10 lande alene i EU, som har godkendt medicinsk cannabis … De kan få medicinsk cannabiskort i Holland, men ikke i Danmark. Du kan gro dine egne planter i Schweiz, men ikke i Danmark. I Danmark kan du få lov til at dø en unødvendigt pinefuld død. I Danmark forventes det, at du betaler din skat, holder din kæft og lader være med at sætte spørgsmålstegn ved systemets beslutninger. Det har svigtet os, og det skal laves om. Så enhver snak om højere sundhed og et renere miljø uden cannabis er spin”. (www.politiken.dk/indland/ECE2279467/flere-tusinde-marcherede-gennem-koebenhavn-for-fri-hash/).

Skriv et svar