Global marijuana march i København #24

05.05.2022: Marijuana Marchen blev nævnt i Ekstra Bladet. Overskriften var denne: “Årets fri hash-march bliver intergalaktisk”.

“På lørdag gennemføres den årlige march for legaliseringen af hash og andre cannabisprodukter

Første lørdag i maj er som bekendt dagen, hvor den årlige Global Marijuana March finder sted. I år er det 7. maj – på lørdag.

Det er en verdensomspændende begivenhed, og i år er den udvidet til hele universet. Derfor har vi en “hashtronaut” – mig selv – som konferencier, og en alien – Jazz Malaika – som konferenciøse, fortæller Klaus Tuxen, der er tovholder på det tilbagevendende projekt.

Ifølge Tuxen handler det om, at cannabis skal frigives:

Det er 24. gang, vi går, og for 24. gang lytter politikerne ikke til vores krav om fri cannabis, siger Klaus Tuxen.

Det er absurd, især fordi der snart kommer fri cannabis i nabolandet Tyskland. Hvordan kan man forbyde cannabis, som er en gammel nytteplante, og kriminalisere alle nyderne og brugerne, spørger Tuxen retorisk.

Han tilføjer, at der er mulighed for at blive “rumskæv” på turen, eller at man selv kan tænde op, hvis man foretrækker det.

Hashtronautens tale


Hashtronautens tale

Årets fri hash-march bliver dog uden Tove Manswell. Hun døde for nyligt i en alder af 102 år.

Hun plejede ellers at indtage en fremtrædende plads i marchen i sin rullestol.

Frihedskæmper og hippie Manswell blev landskendt, da hun i 2019 var genstand for DR-dokumentaren ‘Skøn, skæv og 98’. Her fortalte hun blandt andet, at hun røg den fede hver dag.

Manswell deltog i frihedskampen under tyskernes besættelse i de fem mørke år fra 1940 til 1945. Siden blev hun ifølge egen forklaring hippie. Ifølge dokumentaren nåede hun også at sidde i fængslet i Libanon for hashsmugling. Vi er selvfølgelig kede af, at hun ikke er her længere, siger Klaus Tuxen.

Marchen går fra Christiania kl. 14. Men der er opvarmning på Staden fra kl. 13. Derfra går marchen forbi Sundhedsministeriet og Politigården, før den ender på Rådhuspladsen. Undervejs vil to politikere, Louise Theilade Thomsen (V) og Laura Rosenvinge (S), holde tale. Det samme vil komikeren And-ers Stjernholm”. (https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/aarets-fri-hash-march-bliver-intergalaktisk/9238222?ilc=c).

Interplanetarisk beretning af hashtronaut Tuxen om Global Marijuana March 7 maj 2022 i København (Planet Earth):

Så er hashtronauten landet efter en lang tur ude i rummet, og er nu klar med følgende beretning fra Global Marijuana March som foregik lørdag 7 maj 2022, på planeten jorden.

Det var 24 gang der var march i København, og for 24 gang lyttede politikerne ikke.

Som altid skinnede solen, og som altid var det den første lørdag i maj måned, hvor der jo er Global Marijuana March på hele jordkloden.

Det er svært at sige nøjagtigt hvor mange der var med, men jeg tror der var omkring 2000 mennesker da vi var flest. Sådan så det ihvertfald ud oppe fra vognen skråstreg rumskibet.

Årets march kunne passende hedder “Global Marijuana March in space” eller “Global Marijuana March on Sirius”. Temaet var fri cannabis i rummet, ikke bare på jorden, men i hele universet.

Britta Lillesøe taler da Hashtronauten kommer. 07.05.2022 Foto: Nils Vest

Den stående joke på marchen var da også at man nemt kunne blive “rumskæv” på denne gåtur.

Hashtronaut Tuxen var konferencier, og alien Dogon prinsesse Hash Malaika (oprindelig Jazz Malaika) var konferenciøse.

Historien vi ville fortælle handler om en beretning fra det cannabiselskende Dogonfolk i Mali (Vestafrika).

De siger at de har haft besøg af aliens fra planeterne Sirius A og Sirius B som de kalder “de to hundestjerner”. Sirius B er nemlig en lille følgestjerne rundt om Sirius A.

Moderne astronomer fandt først ud af dette i 1970. Dogonstammen har vidst det i mange tusinde år. Det er da lidt flippet ikke?

Sirianerne havde “to hunde planten” (Cannabis) med ned til planeten jorden.

Det sjove (eller mystiske) er at på latin betyder “Cannabis” nemlig to hunde. Det er da lidt vildt at den myte er gået over i det navn.

De siger også at de selv stammer fra Sirius oprindeligt. Derfor var konferenciøsen Hash Malaika klædt ud som en halv Dogon prinsesse, og en halv alien.

Først spillede rockbandet Sorteper med Joker i front.

Så kom den første taler som var Britta Lillesøe, forkvinde i Christianias kulturforening, mor til de fem høringer om hamp, hash og kultur. Traditionen tro sendte hun os afsted på marchen.
Pludselig opdagede hun hashtronaut Tuxen, da han landede på scenen lige inden afgang.

Han fortalte at han havde svævet rundt i de ydre galakser, og først for nyligt var gået i kredsløb om planeten jorden.

Han spurgte de deltagerne om de troede på liv på andre planeter? Det gjorde nogen, andre ikke.

Hashtronauten forsikrede om at det er der. Der er masser af søde aliens derude. Der er også mange skæve aliens derude, fordi der er hamp på mange planeter. Der er nemlig fri cannabis i hele universet. Det er kun på denne klode at forbudet findes.

Den anden taler var Louise Theilade Thomsen fra Venstre. Hun er medlem af borgerrepræsentationen. Det skete midt på Knippelsbro ved den traditionelle rygepause som altid foregår der.

Ved Usundhedsministeriet (som det jo hedder i folkemunde) kom den tredje taler. Det var Mikkel Skov Ingvardsen som er formand for det nystiftede Dansk Cannabis Forening, en net baseret legaliserings platform.

Efter Usundhedsministeriet kørte ví mod politigården, men ved Kongens Nytorv måtte hele marchen vente en halv time eller mere, for at få lov til at bevæge sig videre. Der kom nemlig en modgående klimademonstration. Der havde dagen forinden været forskellige demonstrationer med klimaet som tema.

Politiet havde anholdt flere aktivister. Det var flere miljøfor-eninger der var gået sammen. Deres formål er et bedre klima. Det er jo et budskab som vi også kan tilslutte os, så de to demoer vinkede til hinanden.

Senere passerede marchen en gruppe aktivister der brugte teater som politisk våben.

De stod helt stille i sorte klæder, malet helt hvide i ansigterne, ved indgangen til et eller andet magtcenter. Det var et utroligt stærkt billede.

Undertegnede og konferenciøsen var jo også klædt ud, så det var godt at konstatere at politisk teater er ved at komme på mode igen. Det mindede undertegnede hashtronaut om hans barndom i nittensyretreds. Der var hele tiden demonstrationer mod dit og dat, og et af udtryksmidlerne var teater.

Mens vi er ved det, så var det lidt “sjovt” at tænke på at vi slet ikke havde noget politi med før omkring Usundhedsministeriet, men den anden demo var fulgt af et opbud af mange politibiler.

Det er selvfølgelig fedt at politiet ikke ser os som nogen trussel. Men de burde have været der allerede fra start, ihvertfald bare en betjent på motorcykel i fronten og en bagved. Men de har åbenbart vurderet at vi kunne klare os selv, ikke mindst på grund af IDIOTI pigerne der som altid klarer trafikken. Og så havde de jo også travlt med miljøaktivisterne.

Men et eller andet sted er det jo også meget rart at være uden politi, især når man nyder to hunde planten så kraftigt som det sker under marchen.

Vi kom til Politigården og parkerede foran hovedindgangen. Her talte komikeren Anders Stjernholm.

Der blev dog først afholdt en Four Twenty (4:20), så “Gården” blev helt indhyllet i cannabisrøg.

Pludselig blev hashtronaut Tuxen ringet op inde fra “Gården”.

Det var den øverste ledelse. De sagde at de havde besluttet en gang for alle at stoppe kampen mod hampen. De kastede totalt håndklædet i ringen, og sagde at den kamp havde været totalt spild af kræfter, cannabis var kommet for at blive.

De havde derfor besluttet at kaste konfiskerede joints og andre cannabisprodukter, ud fra taget og ned til marchdeltagerne. Alle stod og ventede spændt på at der bare ville blive kastet ud. Men der skete ingen ting.

Så sagde Hash Malaika til hashtronauten at han jo kørte på interplanetare tidsforskydninger. Det var ikke den første april, som han troede at det var. Sådan er det hele vejen igennem med den hashtronaut, han svæver tit imellem tid og rum.

På Rådhuspladsen var den femte taler Laura Rosenvinge fra Socialdemokratiet. Hun er medlem af borgerrepræsentationen.
Hun havde sammen med sit parti arrangeret et debatmøde på Rådhuset om cannabis, som hed “Yes we cannabis”. Det skete i forbindelse med at hun var inviteret som taler ved marchen.

På et tidspunkt fik Hash Malaika “hul igennem” til hashtronaut Tuxen. Han var som sædvanligt ude og svæve i det ydre rum. Men det lykkes at få ham igennem, og så holdt han en “hashtronauttale”.

Pludselig under talen blev sendingen kapret af nogle aliens fra Sirius, der gik ind på frekvensen. Der kom først nogle enkelte kanaliseringer igennem.

Men så kom der pludselig en smuk alienkvinde fra Sirius, op på scenen. Med sig havde hun “to hunde planten” (Cannabis). Hun kaldte den “Grøn Sirius”. Den gav hun til Hash Malaika der var repræsentant for Dogon stammen.

Hun holdt en lille tale kanaliseret direkte fra Sirius, med en stærk spirituel vinkel.

Hun fortalte om hvordan to hunde planten virker på menneskesindet. Det er ikke småting den to hunde plante kan.

Hun sluttede med at sige at Sirianerne ønsker fri cannabis i hele rummet, budskabet om to hunde planten er universelt.

Af musikalske indslag var der den legendariske selector Hydepark, kendt for det udødelige hit “Bus nr 8”. Der var også Urte-rådet med Rebel i spidsen.

Hashtronauten sang med på nummeret “Green Star Liner”.
Omkring klokken seks jordisk tid, begyndte marchen at pakke sammen og gå tilbage mod Christiania igen

Da vi nærmede os Christiansborg, stedet hvor forbudet udspringer, gik hashtronauten fra en munter tone over i et mere negativt udtryk. Han sagde at man bør være positiv og sige “Peace and love”. Men på grund af det dumme forbud, får man desværre lyst til at sige “Pis og lort” i stedet for. Det er så frustrerende at der måske skal gå flere lysår, inden vi får en fuld legalisering. Godt jordboerne har noget “Grøn Sirius” til at dulme ventetiden med.

Men kort og godt: Marchen gik forrygende godt.

Vi kom tilbage til Christiania, hvor der først var After party dans i Green Light District til kl 22. Herefter var der After party i Operaen med masser af røg og musik, til klokken nul nul dut om natten jordisk tid.

Presseomtalen i år var denne: Der var en artikel om marchen i Ekstrabladet. Den havde overskriften: “Årets fri hash-march bliver intergalaktisk”.

Halvdelen af artiklen var med undertegnede der fortalte om årets march.

Den anden halvdel var om Tove Manswell på 102 år, der desværre lige var død. Hun var aktiv i modstandsgruppen Holger Danske under besættelsen.

Hun havde siddet i fængsel i Líbanon for at smugle hash. Hun var cannabisnyder til det sidste. En sand frihedskæmper.

Hun havde to gange været med i marchen som frontfigur. Bladet der “Tør hvor andre tier”, havde et foto fra 2019, hvor man så frifedskæmperen, foran hele marchen. (https://ekstrabladet.dk/…/aarets-fri-hash…/9238222…).

Der var også en artikel i Berlingske med to af talerne fra marchen, Laura Rosenvinge og Louise Theilade Thomsen. Der var et foto hvor Laura havde en joint i munden.

Det er så godt hun er kommet ind i kampen nu, og viser sig som cannabisnyder.

Overskriften var: “Socialdemokratiet i København har længe været for legalisering af hash”. (www.berlingske.dk/…/socialdemokratiet-i…).

Skriv et svar