Cannabis-debatten på DR P1: Hør Christianitten, Moderateren, musikeren og politikerne diskutere legalisering

Hør et indslag om salg af cannabis på Christiania på DRs P1. De kloge ord bliver sagt af christianitten Ole Lykke, Moderaterens Nanna Gotfredsen og musikeren og fri cannabis fortaleren Raske Penge, Sophie Hæstorp Andersen, socialdemokratisk overborgmester i København og en lytter fra Ganløse som er tidligere politimand der går ind for en fuld legalisering.

De mindre kloge ting (for at sige det pænt) bliver efter min mening sagt af blandt andet Bent Isager-Nielsen, tidligere politichef og nu fra Konservative på Frederiksberg, Christoffer Schmidt (Komphash manden) og Niels Peder Ravn som sidder i borgerrepræsentationen for Nye Borgerlige. Et af hovedargumenterne for ikke at frivgive er påstanden om at de rockere og bander så bare laver andre ting hvis cannabis er frit? Mit svar er at det vil de sikkert, men så har man da lukket en forrretning for dem. Efter min mening er det det samme som at sige at man ikke skulle have frigivet alkohol i 1930 erne i USA, fordi så ville Al Capone og hans drenge finde andre ting at tjene penge på det. Jeg ved jeg har sagt dette tit, men spørgsmålet fra modstanderne bliver også sagt igen og igen som et argument for ikke at frigive.

Det blev nævnt at der bliver brugt cirka 40 millioner om året i København, på at bekæmpel cannabis. Politiet er i Puser Street hver dag og rydder alle boder en gang om ugen.

Min konklusion er at istedet for at sidde og snakke frem og tilbage og spilde millioner af kroner, så tag dog for ind i hampens skyld at legaliser den cannabis. Hellere idag end imorgen. Der er snakket nok nu, cannabis er her.

Med grøn hilsen Klaus Trier Tuxen/Hampepartiet

DR skriver:

OM DENNE EPISODE

Banderne kæmper en blodig kamp om det milliardstore hashmarked herhjemme. Senest blev en ung mand skudt og dræbt på Christiania i oktober. Det er sket før, og vil med stor sandsynlighed ske igen.

Så er det på tide at prøve noget nyt? Skal cannabis legaliseres og sælges lovligt? Vil det stikke en kæp i hjulet på de kriminelle? Eller er det bundnaivt at tro, at banderne vil stoppe, bare fordi man tager cannabissen fra dem?

P1 Debat holder borgermøde med christianitter, politifolk, musikere, fagfolk og politikere.

Bland dig i debatten på 7021919 eller på SMS 1212.

Vært: Thomas Tjaerandsen.

(Sendt første gang 14. november).

Skriv et svar