Thailand legaliserer cannabis med begrænsninger

Den 9 juni 2022 slap Thailand grebet om cannabis lidt, da de rykkede planten væk fra FNs liste A over “Narkotika”. Thailands politi oplyser at man må ryge, spise og drikke derhjemme hvis det ikke genere nogen. Man må også dyrke det nu hvis man er lokal, udlændinge skal have tilladelse. 🙂

Det mærkelige er at planter man dyrker kun må indeholde 0,2 procent THC, ellers skal man have tilladelse til at dyrke det som medicin. Ellers er det stadig “narkotika”. Man må ikke sælge eller distribuere det har vi fået af vide fra en velunderettet kilde

Men samme kilde skriver at der lige nu ikke er styr på noget, men han siger: “Tro mig når de lige har fået lidt mere styr på det. Så skal det nok blive asiens nye Amsterdam”. 🙂

Men som situationen er nu må turister IKKE ryge, de skal hva tilladelse. Så vent med at bliv cannabisturist der, før de får ordenligt styr på det, og løsner grebet endnu mere.

Det er lidt halvhjertet men man kan sige at det er begyndt at gå den rigtige vej. Selv om der er denne mærkelige dobbelthed. Det er ihvertfald meget godt for et land der har haft hårde fængselsdomme, og sågar dødstraf for den grønne urt. Men hvis man ikke holder sig inden for loven nu, er der stadig hårde straffe.

Mit indtryk er dette: Den thailandske regering vil gerne have der kommer indtjening til landet, med cannabisturisme og andet i forbindelse med urten. Men de frigiver ikke helt. Man holder stadig fast i at THC ikke er iorden. Men alligevel er det lidt frit, for man kan betale sig til en tilladelse til at dyrke. Og tuister kan betale sig til en tilladelse til at ryge der. Der er også cafeer hvor turister kan nyde det, og det lokale politi vender det blinde øje til. Man ser gennem fingre med det, hvis der falder lidt mønt af til myndighederne. Så det er sådan en under cover legalisering.

Sådan har undertegnede ihvertfald forstået det.

Med grøn hilsen Klaus Trier Tuxen/Hampepartiet

Skriv et svar