Interview med Lars Skovle fra Hovedbladet: Christianias første dag

Klaus Trier Tuxen Interviewer Lars Skovle fra Hovedbladet om Christianias første dag d. 26-09-1971. Interviewet fandt sted i Lars Skovles Lejlighed på Vesterbro, kort før Christianias 50 års fødselsdag 26.09.2021. Bådsmandsstræde Kaserne var rømmet af Militæret i 1968. Men først 4 måneder før Day One, var militæret helt ude. Der var få personer derinde i starten, men det var bla. Lars og 5 andre (Jacob Ludvigsen, Elisabeth Løvegal, Ernst Bruun Olsen, Leif Nielsen og hans bror Anton Skovle), de bar altså de første personer derinde. Alle personerne lavede hippieavisen Hovedbladet. De gik hjem og skrev om Fristaten Christiania, som var klar til at blive befriet. Artiklen i hovedbladet hed “Emigerer med linje 8”.

Da Hovedbladet udkom fredagen efter, strømmede folk ind for alvor. Det viser bla. andet det gamle kendte foto hvor folk banker plankeværket ned. Produceret i samarbejde med Christiania TV.

Skriv et svar